Met behulp van het vliegtuig kunnen we ons tegenwoordig makkelijk en snel verplaatsen over de hele wereld. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor met het vliegtuig te reizen. Luchthavens in heel Europa krijgen hierdoor met meer passagiers te maken. Sommige Europese luchthavens krijgen zelfs met enkele tientallen miljoenen passagiers per jaar te maken. Om hier een goed overzicht van te geven, lees jij in de onderstaande tekst wat de drukstbezochte luchthavens van Europa zijn.

5. Zurich

Ondanks dat Zwitserland geen al te groot land is, reizen toch heel wat mensen er met het vliegtuig heen. Gemiddeld krijgt de luchthaven te maken met zo’n 27,7 miljoen passagiers op jaarbasis. De luchthaven van Zurich is modern en ligt op slechts 12 kilometer afstand van het centrum van de hoofdstad van Zwitserland.

4. München

De grote Duitse stad München krijgt per jaar te maken met dik 40 miljoen passagiers. Hierdoor is deze luchthaven de op één na drukste van Duitsland. De luchthaven heeft een moderne uitstraling, omdat het met veel glas gebouwd is.

3. Schiphol

Het Nederlandse Schiphol staat op plek drie wanneer we kijken naar het aantal passagiers. Jaarlijks wordt deze luchthaven aangedaan door meer dan 50 miljoen reizigers. En dat is drie keer zoveel als het inwoneraantal van Nederland. Ondanks dat de luchthaven al in 1916 werd geopend, is het behoorlijk modern te noemen.

2. Frankfurt

De grootste luchthaven van Duitsland ligt in Frankfurt. Jaarlijks krijgt dit vliegveld namelijk te maken met meer dan 60 miljoen passagiers. De luchthaven wordt alom geprezen vanwege het makkelijke overstappen tussen de terminals en het grote aanbod aan winkels en restaurants. Dit maakt het vliegveld bijzonder modern.

1. Londen Heathrow

De drukste luchthaven van Europa is het Londense Heathrow. Dit vliegveld krijg jaarlijks bezoek van zo’n 75 miljoen passagiers. Wereldwijd staat dit vliegveld hiermee op een derde plek. De luchthaven was wat verouderd, maar wordt stukje bij beetje gemoderniseerd. Zo wordt er onder meer een gloednieuwe terminal gebouwd.

Luchthavens bezoeken

Reis jij vaak met het vliegtuig? Dan heb je vast en zeker weleens een bezoek gebracht aan één of meerdere van de genoemde luchthavens. In dat geval weet je ook dat het leven op een luchthaven behoorlijk prijzig is. Wist je echter dat je het een stuk goedkoper kunt maken? Veel bedrijven op luchthavens bieden hun producten namelijk met korting aan. Zo kun je aanzienlijk besparen? Zie je nergens aanbiedingen & korting? Probeer dan eens een foldertje te scoren. Hierin vind je regelmatig kortingscodes. Op deze manier wordt een dagje op de luchthaven al een stuk goedkoper.